lördag 10 november 2012

Katerina Janouchs svar till Pär Ström

I ett inlägg på SVT Debatt förklarar Pär Ström att han nu slutar att debattera genusfrågor på grund av det hatiska debattklimatet där han under lång tid fått utså hot, nidbilder och kränkande tillmälen. Det speciella med detta är att det inte bara är fråga om anonyma "näthatare" i kommentarsfälten som PK-eliten ojar sig över och vilket gjort att de flesta kommentarsfunktioner nu har stängts av. Nej, i Pär Ströms fall är mobbarna även en del av eliten. Här finns bl.a. både Augustprisvinnare, chefredaktörer och bästsäljande författare.

En av dessa mobbare är relationsexperten (!!) och den uppburna författaren och mediapersonligheten Katerina Janouch som bl.a. kallat honom "rikspuckot" och att "han rövknullar alla kvinnor". I en replik på SVT Debatt försöker hon försvara sig och sitt beteende. Det är dock inte mycket till svar i frågan om det hatiska debattklimatet hon har att komma med, utan mest en upprepning av de vanliga feministiska standardflosklerna.

Elitmobbaren Katerina Janouch använder nämligen samma taktik som skolgårdmobbaren, hon skyller på mobboffret. Dessutom kommer hon med rena felaktigheter. ”Statsfeminism” är inte ett hittepåord av Pär Ström som hon påstår. Redan 2005 skrev feministen Katrine Kielos om statsfeminismen. Ström började blogga 2007.

Inlägget är som sagt avsett att vara ett svar på Ströms inlägg om hatiskt debattklimat, till vilket hon själv i högsta grad har bidragit och i förlängningen yttrandefriheten. Inte mycket av detta finns med, utan i stället kommer en hel rad med feministiska standardfraser, bl.a. den om löneskillnader mellan män och kvinnor. Visa gärna upp den man och den kvinna på samma arbetsplats, med lika lång erfarenhet, med samma utbildning och med lika många arbetstimmar, där mannen tjänar betydligt mer. Eller är det lika lön för olika arbete hon menar tro?

”Bland samhällets toppar är fortfarande män i majoritet”. Det må så vara, men hur ser det ut i samhällets bottenskikt? Det är till största delen män som är uteliggare, utslagna, och alkoholiserade och som har den högsta självmordsbenägenheten. Dessutom är det nästan uteslutande män bland de tyngsta och smutsigaste jobben. Det är kanske därför som ”Mäns sjukdomar räknas dubbelt så ofta som arbetsskador som kvinnors sjukdomar”? Att kvinnor är i majoritet på utbildningarna till de flesta högstatusyrken som läkare, jurist, lärare och inte minst journalist nämner hon självklart inte.

Höjdarkommentaren i det här sammanhanget är väl ändå ”Sverige har ännu aldrig haft en kvinnlig statsminister”.  Och det är Pär Ströms fel? Jag som trodde att det var de politiska partierna, inklusive deras kvinnoförbund som utsåg partiledarna.
 
Hon avslutar i alla fall med att hon är glad att Ström lämnar genusdebatten. Visst, innan han började diskutera genusfrågor fick feministerna föra fram sina åsikter och sin ideologi helt ostört. Klart att hon längtar tillbaka till den tiden, men den lär nog inte återkomma. Tack vare Pär Ström har alltför många nu fått upp ögonen för ihåligheterna och ensidigheten i feministernas resonemang.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar