torsdag 20 december 2012

Lisa Magnusson, kolumnist i Metro

Metro är i mitt tycke en riktig skräptidning. Den är visserligen gratis, men det står å andra sidan sällan eller aldrig något av värde i den. Som alla andra tidningar ska den dock ha sitt eget stall av PK-kolumnister som i god svensk anda ska uppfostra oss bondkaniner om hur vi ska tycka och tänka.

En av dessa kolumnister är den notoriska manshaterskan Lisa Magnusson. I sin senaste krönika går hon till angrepp mot dom som är för jämställdhet men mot feminism. I hennes enögda värld är det bara feminismen som gäller för sann jämställdhet. Som vanligt när feminister har svårt att diskutera samtidsfrågor måste de ta till historien och försöka projicera den på nutiden. Detta är inte på något sätt unikt för Lisa Magnusson utan är ett mycket vanligt fulknep, eller härskarteknik om man så vill, hos många feministiska debattörer. Dessutom, vilket heller inte är ovanligt, använder hon sig av en annan härskarteknik, nämligen förlöjligande och förminskande av den som har en annan uppfattning än hon själv. Hon tycker t.ex. att ”ni är riktiga jävla fega får som skiter i mänskliga rättigheter”.

Enligt henne är alla utom gruppen vita, kristna, heterosexuella män diskriminerade. Hon ger naturligtvis inga belägg för sina påståenden och hon skriver inget om tillståndet idag, nej naturligtvis inte, eftersom ett flertal lagar klart missgynnar män, där skolsystem och den högre utbildningen gynnar kvinnor och där misandrin i media, till vilken hon själv i högsta grad bidrar, är så utbredd att man knappt reagerar på det längre. Hon skriver självklart heller inget om den verkliga ojämställdheten, inklusive s.k. hedersförtryck och homofobi, som inte har ett dugg med kristna män att göra.
 
Denna skribent har ju självklart rätt att tycka och skriva precis vad hon vill, och vara hur nedlåtande hon vill mot vita, kristna, heterosexuella män. Det är ju för övrigt den enda grupp i samhället man kan smutskasta hur mycket som helst utan att bli åtalad för hets mot folkgrupp. Det tråkiga är ju dock att en daglig tidning, som i alla fall har ambitionen att vara seriös, publicerar sådan här smörja. Det är ett riktigt fattigdomsbevis för Sverige.


Uppdaterat:
Ekvalist har också bloggat om detta ämne här.
 
 
 

3 kommentarer:

 1. Ja Sverige är ett riktigt skitland, bara fullt av vita heterosexuella hemska män. Det som gör det ännu värre här är att det är en hygglig demokrati också, som i de flesta länder där det finns många vita heterosexuella män... Så jag undrar vad som håller henne kvar här i det här hemska landet? Det fattar väl vem som helst att det är mycket bättre för alla i länder som Iran, Irak, Syrien, Somalia m fl. Alla de som flyr dessa länder har bara inte fattat än hur bra de hade det, kan inte Lisa Magnusson tala om det för dem? Hon verkar vantrivas så mycket i Sverige som bara har en massa otrevliga vita heterosexuella män så jag föreslår att hon flyttar till Somalia och talar om för dem att de är privilegierade där som slipper det förtryckande djuret vita heterosexuella män.

  OBS en del ironi är inblandad...

  SvaraRadera
 2. Ja, som jag sa i en bloggpost för ett tag sen, så gick den svenska feminismen i mål 1983, när kvinnor fick alla rättigheter som män har. Sen dess har de bara pratat skit.

  SvaraRadera
 3. @toklandet
  @bashflak
  Här är ett annat exempel på hennes underliga resonemang:
  http://www.metro.se/kolumner/till-svar-kallas-jag-lilla-lisa/EVHlct!92JgL44YdAhZY/

  SvaraRadera