måndag 3 december 2012

Personalenkäter och genushysterin

På mitt jobb, ett företag som ingår i en större koncern, görs årliga s.k.personalenkäter. Man får då svara på ett antal frågor om vad man tycker om arbetsuppgifter, arbetsmiljö, chefer och liknande. Ett avsnitt berör jämställdhet och en av frågorna lyder något i stil med "Anser du att män och kvinnor har samma möjligheter i företaget?".

Spontant kände jag att jag skulle svara "Nej" på den frågan, eftersom jag tycker det är alltför tillrättalagt för kvinnor. En stor majoritet av de yngre avdelningscheferna är kvinnor, företaget stödjer kvinnliga nätverk, det finns speciella kurser i kvinnligt ledarskap, högre chefer får bonus när de tillsätter kvinnliga underchefer etc.

Jag tyckte dock att det saknades en följdfråga, nämligen "Om du svarat nej, vilka anser du missgynnas, män eller kvinnor?". Jag tog då kontakt med HR-avdelningen som gjort och distribuerat enkäten och frågade varför den typen av följdfråga inte fanns med och fick då svaret att "det är ju helt onödigt att ha med en sådan följdfråga, eftersom det ju är fullständigt självklart att det är kvinnor som missgynnas i så fall, det fattar väl var och en".

Nej, det fattar inte jag och det är definitivt inte självklart för mig. Vad jag däremot förstår är att genusindoktrineringen och myten om könsmaktsordningen är oerhört stark i detta land, det är denna enkät ett typiskt exempel på. Om jag hade svarat nej på frågan hade jag alltså i förlängningen bidragit till att curlandet antagligen hade fortsatt eller t.o.m. ökat. Vad jag svarade till slut? Jag fyllde inte i enkäten överhuvudtaget.

3 kommentarer:

  1. Intressant att läsa hur kvoteringsivern har slagit rot på din arbetsplats. Imponerande arbete av kvinnorättsrörelsen, får man ändå medge. Konstigt nog verkar de ändå inte bli nöjda.

    SvaraRadera
  2. Håller med om att det är ett imponerande arbete de har gjort. Därför gäller det att vi som har ögonen öppna också reagerar och inte bara accepterar när vi ser sådana här dumheter.

    SvaraRadera
  3. Bra att du frågade dem. Det är alltför sällan någon ställer sig upp och påpekar felen.

    SvaraRadera