tisdag 6 augusti 2013

Dagens Citat

"Hur kan SVT ge en timme till Littorin?"
SvD's kulturkrönikör Kristin Lundell förfasar sig över att förre arbetsmarknadsministern får medverka i TV.  

Att dömda brottslingar har fått medverka i public service är inte helt ovanligt. Så har ju Annika Östberg haft ett eget Sommarprogram, den spiondömde Stig Bergling har medverkat i ett flertal program och det har gjorts program om och med Clark Olofsson, för att bara ta några exempel. Jag kan inte påminna mig att Lundell eller någon av hennes feministkollegor haft invändningar mot detta. 

Vad har då denne Littorin blivit dömd för eftersom han tydligen bör betraktas som en icke önskvärd person? Är han dömd för massmord, landsförräderi eller något annat av den grova kalibern?

Nej då, han är inte dömd alls, han är bara anklagad, av en anonym källa i en av våra skräpblaskor, för att ha brutit mot sexköpslagen. Dessutom var "brottet" preskriberat vid tiden för publiceringen. Att bara bli anklagad för att ha brutit mot en av de svenska feministernas favoritlagar är tydligen tillräckligt för att bli paria i dagens Sverige.

2 kommentarer:

 1. Åh, jag såg den där kolumnen jag också. Mycket bra skrivet! Jag har tidigare varit positivt inställd till sexköpslagen, men Kristin Lundells kolumn får mig att slutligen vackla i den övertygelsen. Kolumnen är så korkad så jag saknar nästan ord.

  Littorin har alltså inte ens dömts utan Anklagats för ett brott av en Anonym person som framträdde i Aftonbladet.

  Det finns mycket annat att skriva om Littorins eskapader (försämringen av a-kassan, hans köpta examen som han skröt om på regeringens hemsida, till exempel) men hon väljer att skriva just detta, en anklagelse om sexköp.

  Nej, nu blev jag alldeles tvärmotvalls efter den där kolumnen. Från och med nu gillar jag Littorin och ogillar sexköpslagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst finns det mycket att säga om Littorins politiska gärning, men jag tycker det är ynkligt att han ska behöva schavottera år efter år för den här anklagelsen som inte ens lett till åtal.

   Radera