lördag 31 augusti 2013

MUF-feminister


Moderata Ungdomsförbundet MUF, har arbetsstämma i helgen och i anslutning till den har två MUF-are gjort ett inlägg på SvD Brännpunkt. På webtidningens förstasida är rubriken ”Det är självklart att Muf är feministiskt” och går man vidare är rubriken ”Muf måste ta täten i jämställdhetsfrågan”. Ytterligare ett exempel på när några sätter likhetstecken mellan feminism och jämställdhet.

Hela artikeln är en enda trosbekännelse till den statsfeministiska läran och här ryms de flesta standarfloskler som finns hos vilka vänsterfeminister som helst. Här skrivs det om strukturer, glastak, löneskillnader, mäns våld mot kvinnor, kvotering av föräldraförsäkringen, arbete mot normer, mäns näthat mot kvinnor, manliga börsbolags-vdar, lägre andel kvinnor i politiska instanser, obetalt hemarbete mm mm. Jo minsann, det gäller att uttrycka de rätta åsikterna för att komma in i maktens finrum, vilket jag tror är ambitionen hos författarna till artikeln.

Avslutningen passar bra in där de menar att Muf måste ”ta täten i jämställdhetsfrågan” och ”för oss är det lika självklart att Muf är feministiskt som antirasistiskt”.

Om ett år är det val. För oss som inte anser att feminism är detsamma som jämställdhet, utan tror på en jämställdhet som bygger på människors fria val utan alltför mycket politisk klåfingrighet och att samma rättigheter och skyldigheter oavsett kön ska gälla, anser jag att det gäller att noga följa upp var de politiska representanterna står i denna fråga och sedan försöka personrösta fram rätt kandidater, oavsett vilken politisk grundinställning man har.

11 kommentarer:

 1. Precis! Jag har förresten surfat upp min kvot på SvD.se denna månad så jag kan inte läsa artikeln. Men det kanske inte är någon större förlust.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ekvalist, nej du har egentligen inte gått miste om något. Jag tror jag fick med det mesta i sammanfattningen. Däremot tycker jag att man kan märka en trend på SvD att andelen feministiska inlägg ökar, precis som Kimhza skrev om för några dagar sedan. Trots att Anna Laestadius Larsson försvunnit därifrån.

   Radera
 2. SvD:s kvot kan enkelt gås runt genom att blockera kakor från svd.se i din webbläsare.

  SvaraRadera
 3. Nej,någon större förlust är det inte. Det framkallade dock livliga inlägg,så livliga att nu tycks kommentarsfunktionen vara borttagen ! Helt uppenbart ett alldeles för känsligt ämne......

  SvaraRadera
 4. Ja mycket märkligt att kommentarsfunktionen tas bort på SvD när kommentarerna inte blir de rätta. Det är folkligt förakt och högst odemokratiskt. Men inte första gången det händer.
  Valet 2014 blir intressant ur många aspekter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anonym, Demokrati för folket.
   Visst är det märkligt med dessa kommentarsfunktioner. Antingen är de helt avstängda från början eller så stängs de av när kommentarerna inte följer det mönster de förväntas göra, nämligen vara så politiskt korrekta som möjligt.

   Radera
 5. Personrösta på KDU-politiker, de enda förutom SD som motsätter sig genusfeminismen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är nog där dom finns, men jag ska i alla fall försöka ha så mycket koll som möjligt på kandidaterna även i övriga partier, förutom V och MP. Där finns det inget hopp.

   Radera
 6. Ja, jävlar. Så MUF har blivit marxistiskt/feministiskt. Det trodde jag aldrig skulle inträffa... Aah Sverige, mellanmjölkens land, där alla måste tycka likadant. Sverige - den första feministdiktaturen?

  /Hjalmar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog är det märkligt. Det verkar som om det är en förutsättning att en politiker måste vara feminist för att komma någonstans i den politiska karriären. Som sagt, det gäller att vi gör vad vi kan i nästa val.

   Radera