måndag 23 september 2013

Lite smått o gott


Att kritisera feminismen ska tydligen bli ett hatbrott fullt i klass med antisemitism och annan rasism enligt det Europeiska  Rådet för Tolerans och Försoning. Visst, Breivikare är vi ju allihopa…. 

Krönikören Moa Drugge ska sälja patriarkatet. Sälja? Om hon nu äger patriarkatet, varför då inte göra något åt det så att vi blir av med alla illasinnade gubbslem som finns där en gång för alla….

Sveriges Kvinnolobby, som har fått 10 Mkr av skattebetalarnas pengar för en konferens i Malmö, vill klippa kuken av männen. Det är till att ha kreativa förslag minsann….

Exminister Gunilla Carlsson kan få 11 miljoner i pension om hon slutar jobba nu vid 50 års ålder. Dessa maktens gubbar som alltid ska sko sig…. 

Det är fortfarande bara 13 kvinnliga ministrar mot 11 manliga i den svenska regeringen. Jäkla patriarkat….  

Ny Kapten Klänning-historia. Mannen som grundade Facebookgruppen ”Vi som har fått nog av män som behandlar kvinnor illa” är den man som nu står åtalad för att ha sexutnyttjat minderåriga flickor. 

Ministrarna Arnholm och Ohlsson ska avsätta ytterligare några miljoner för att komma åt näthatet. Det fula näthatet naturligtvis, det som utförs av män. Inte det fina så klart, det hat som utförs av feminister och andra som står på rätt sida PK-strecket….

Anders Borg har lagt en ny budget. Enligt Feministiskt Pärspektiv gynnar den männen och missgynnar kvinnorna. Surprise, surprise….  

Ingen i etablerad media har, såvitt jag har kunnat se, ännu reagerat på Sveriges Kvinnolobbys Klippakuken–förslag. Tänk om det hade varit tvärtom. Någon bidragsmottagande organisation som hade kommit med liknande anspelningar på det kvinnliga könsorganet. Vilket ramaskri det skulle blivit. 

Socialdemokraternas Kvinnoförbund vill förbjuda sexistisk reklam. Tänk så praktiskt att bara  förbjuda allt man inte tycker om….

10-åriga Uma vill ha könsneutrala avdelningar i klädaffärerna och har skrivit brev till HM och blev intervjuad i Rapport och Aktuellt. Inte ett ord i SVT’s reportage om vilken vuxen feminist som dikterat det hela (Snyggt gräv MiT!).

Statsvetaren Jenny Madestam, som gärna har en feministisk touch på sina krönikor, skriver entusiastiskt i  Expressen att Gudrun Schyman och hennes kompisar i Fi kan komma på hembesök på något som kan liknas vid ett homeparty. Passa på….  

Kvinnor drabbas värst av pendeltågsförseningar enligt Metro. Sure….

Källor: Aftonbladet, Expressen, Metro, SvD, SVT, Aktivarum, Bashflak, Ekvalist, En stilla undran, Genusdebatten Dolf,  Mitt i Toklandet, Susannas Crowbar m.fl.

2 kommentarer:

  1. Bra sammanfattning av den gångna veckans feministiska väsentligheter. Bisarrt att ingen kritik hörs från etablerad media.

    SvaraRadera
  2. Anonym: Tack för din kommentar. Ja, tystnaden från media är verkligen talande.

    SvaraRadera