onsdag 4 juni 2014

Samma strukturer där som här


Framgångarna i EU-valet för Feministiskt Initiativ har gett många feminister hybris. Det har vi sett flera exempel på den senaste tiden. En i raden är Katarina Wennstam som i dagens Sv.D. dammar av Gudrun Schymans ökända talibantal från 2002. ”… det är samma norm, samma struktur, samma mönster som upprepas såväl i talibanernas Afghanistan som här i Sverige”. Wennstam hänvisar nu till ett antal förfärliga våldtäkter och mord som ägt rum i Indien och Pakistan och menar att det i grunden råder liknande kvinnoförtryck här som där.

Att likställa dessa fruktansvärda övergrepp med svenska förhållanden är ju helt befängt och det vet hon naturligtvis om också, och vem som helst förstår ju att hon är ute efter att provocera. Hon fortsätter dessutom med att hon kan ta att bli kallad manshatare. Jodå, det är lugnt fr. Wennstam, det har vi känt till sedan länge. 

Frågan är bara varför hon skriver på det här sättet?  Jag är i alla fall övertygad om att svaret heter pengar. I det läget vi befinner oss i nu tar hon chansen att göra provokativa uttalanden, allt för att öka uppmärksamheten kring henne som person. Vi får inte glömma bort att hennes levebröd är att sälja så mycket böcker som möjligt. Hon är alltså en affärskvinna med misandri som affärsidé. Genom uttalanden som att mönstret är detsamma i Sverige som i Indien och Pakistan får hon ännu mer uppmärksamhet och ännu fler böcker sålda och klirret i kassan och inkomsterna ökar ännu mer. Ur den synvinkeln kan man rent rationellt förstå hennes agerande. 

Vad som däremot är helt oförståeligt är att Svenska Dagbladet nedlåter sig till att publicera en sådan här absurd text. De ska dock passa sig ganska noga för dyngan kan hamna i fläkten och slå tillbaks mot dem själva. I klartext, varför ska vi prenumeranter vara med och finansiera det här? Det finns en gräns. Den gränsen börjar närma sig och det är lätt att säga upp en prenumeration.
 
 

2 kommentarer:

  1. "En affärskvinna med misandri som affärsidé". Bra formulerat. Det är precis vad hon är. Hon har spridit sin misandri i många år nu och har antagligen tjänat grova pengar på det.

    SvaraRadera
  2. Jag övergick från DN till SvD eftersom jag störde mig på DN's radikalfeministiska hållning. Tyvärr verkar ju SvD gå samma väg, så det får bli tidningsläsning på nätet i fortsättningen.

    SvaraRadera